Gemeente Zeewolde houdt pandjesbaas 3 jaar lang bewust buiten de controle.

Gemeente Zeewolde blijkt in 2017 geheime afspraken te hebben gemaakt met een pandjesbaas op het recreatiepark Horsterwold aan de Bosruiterweg in Zeewolde.

Deze ondernemer kon zo gedurende 3 jaar recreatiebungalows aan arbeidsmigranten verhuren, zonder dat zijn ca. 20 recreatiebungalows gecontroleerd werden op permanente bewoning of verhuring.

De betreffende bungalows waren voorzien van een speciaal merkteken, zodat de controleurs van de gemeente vooraf wisten welke woningen zij niet mochten controleren.

Intussen werden ca. 120 andere bungalows wél door BOA’s aan intensieve controle op permanent wonen of permanent recreëren onderworpen.

Deze opmerkelijke en ongelijke behandeling kwam aan het licht, nadat de correspondentie tussen de Gemeente Zeewolde en de betreffende ondernemer hierover in een geheime overeenkomst is gevonden.

Recent stapte een eigenaar naar de Raad van State in verband met ten onrechte opgelegde dwangsommen. In dit geval ging het om recreatief gebruik van haar bungalow (zie hierover het recente bericht op Omroep Flevoland).

 

 

 

Share on linkedin
Linkedin
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Voel je vrij om deze informatie te delen

3 reacties op “Gemeente Zeewolde houdt pandjesbaas 3 jaar lang bewust buiten de controle.

 1. Een vriend van mij heeft een huis op het park. 2 jaar geleden heeft een ingehuurde BOA van MB-All in juni aangebeld en trof daar een logeerder aan meneer X in de maand augustus belt een andere BOA en treft een meneer Y. Conclusie permanent bewonen.
  Mijn vriend kreeg een bestuurlijke boet van € 25.000. Ondanks dat wij met bewijzen konden aantonen dat het geen permanente bewoning was hield de gemeente vol en was zeer gemeen en niet voor rede vatbaar. 1 Jaar later naar vele processen en kost van € 5000 liet de gemeente afweten. Na een telefoontje gaf de ambtenaar aan dat wanneer mijn vriend stopt met procederen en hij de proceskosten voor eigen rekening nam de zaak werd geseponeerd. Een keuze die toen beter was dan € 25.000 betalen. Nu met dit verhaal kan ik u allen meedelen.

  De volgende ambtenaren mogen hun werkzaamheden per direct beëindigen:
  De ambtenaar die een deal slot met de pandjesbaas.
  Zijn baas die boven hem staat. ( hij is immer zijn verantwoordelijk)
  De BOA’s

  Al deze ambtenaren hebben de eed geschonden en zijn dus strafrechtelijk in overtreding.

  De burgemeester hoeft niet op te stappen maar dient direct deze stappen uit te voeren en dit openbaar te delen met de burgers van Zeewolde. Op deze manier wint hij de vertrouwen van de burgers.

  Alle andere ambtenaren/wethouder en politici in Zeewolde die beweren dat zijn hier niets van wisten kunnen ons alleen maar overtuigen door bij de eerst volgende vergadering een motie van wantrouwen in te dienen. Gebeurt dit niet dan zullen de verkiezingen voor de komende tijd niet goed uitpakken. Zeewolde is een klein dorpje waar je snel wordt geëlimineerd wanneer je negatief in het nieuws komt.

 2. Dat is nou gemeente Zeewolde
  Vriendjes politiek en ik vind als onze burgervader hier vanaf wist opstappen dan maar
  Is dus niet meer geloofwaardig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *