Burgemeester Gorter ontkent deal met pandjesbaas.

Burgemeester Gorter ontkent de inhoud van het bericht op Ons Zeewolde over de deal met de pandjesbaas op het recreatiepark Horsterwold. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 25 april deed hij het bericht op Ons Zeewolde af als zijnde “een fabeltje”.

Gemeenteraadsleden van VVD en Leefbaar Zeewolde vonden dat er zelfs sprake was van smaad  en laster.

En toch komt er geen nader onderzoek naar de inhoud van het artikel, besliste B&W. Daarvoor was het artikel “net niet ernstig genoeg”.

Dat antwoord is wel volgens onze verwachting. De dief ontkent ook altijd de diefstal. Al is er in dit geval meer dan genoeg bewijs voorhanden.

Het originele bewijsstuk geven we (nog) niet ter inzage. Maar we kunnen al wel een stukje uit die bewuste brief van 2017 citeren:

“-Geachte  heer …

…hebben wij een gesprek gehad over de handhaving op park Horsterwold.

Tijdens dit gesprek hebben we afgesproken dat de gemeente de huisjes die  bij u in de verhuur zijn niet (meer) zal controleren.-“ einde citaat.

Het bewijs dat de Gemeente Zeewolde 100% betrokken is bij de deal met de pandjesbaas is daarmee geleverd. Handhaving valt direct onder verantwoording van burgemeester Gorter.

Nu burgemeester Gorter de zaak in de raadsvergadering als een “fabeltje” wenste af te doen, heeft hij daarmee ook de volledige gemeenteraad voorgelogen.

Opvallend detail: afgelopen dagen is er door de politie 1 leegstaande woning  van de pandjesbaas “ontruimd” en verzegeld. Ook opvallend: de inventaris is ook na de ontruiming nog volledig aanwezig en de tafels staan keurig gedekt!

Share on linkedin
Linkedin
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Voel je vrij om deze informatie te delen

3 reacties op “Burgemeester Gorter ontkent deal met pandjesbaas.

 1. “Gemeenteraadsleden van VVD en Leefbaar Zeewolde vonden dat er zelfs sprake was van smaad en laster.”
  haalt u aan op uw site.

  Dit is feitelijk onjuist.

  Ik heb als raadslid gevraagd om een stukje op de gemeentewebiste met het gemeentelijk standpunt zodat inwoners zelf hoor en wederhoor kunnen toepassen en beoordelen of er sprake is van “Fake News”.

  Als u raadsleden aanhaalt verzoek ik u zorgvuldig te zijn en feitelijk, u kunt de livestream over dit onderwerp raadplegen.

  Overigens is het effectiever wanneer u een aantijging doet , deze direct kunt onderbouwen met bewijs, waarover u zegt te beschikken. Als u bijv. via de gemeenteraad iets wilt bewerkstelligen kunt u de raadsleden ook per mail van uw zienswijze voorzien , graag inclusief bewijs.

  Ik verzoek u de berichtgeving omtrent de VVD raadsfractie aan te passen aan de feitelijkheid.

  met vriendelijke groet,

  Hans de Groot, VVD raadslid

  1. Geachte heer de Groot,

   Bedankt voor uw reactie. Uw bent echter abuis in uw interpretatie van het bericht waarop u reageert: De aantijging ‘smaad en laster’ kwam niet van Ons Zeewolde, maar is geciteerd vanuit de Gemeenteraadsvergadering (waarbij u waarschijnlijk ook aanwezig was). In het bericht hierover in ‘Blik op Zeewolde’ staat o.a.: “Volgens Helmut Hermans van Leefbaar Zeewolde, is er sprake van smaad en laster. ‘Die gevoelens deel ik’, zei Gorter’…

   Mocht u het gehele bericht nog even willen nalezen, dan kunt u dit citaat vinden op http://blikopzeewolde.nl/bericht-website-onszeewolde-op-het-randje/

   Met vriendelijke groet,
   Redactie Ons Zeewolde

 2. Eindelijk gerechtigheid. Ook wij hebben in ons beroep tegen een opgelegde dwangsom vanwege niet recreatief verhuur aangetoond dat de Gemeente Zeewolde ” met 2 maten meet”. De invorderingsprocedure is nooit in gang gezet,hierdoor dwangsom verjaard, en op verzoek van Gemeente beroep ingetrokken? Het is nu duidelijk waarom. DIT BEWIJS MOET IN DE PUBLICITEIT KOMEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *