Raad van State doet bizarre uitspraak Wet op de lijkbezorging.

De Raad van State heeft in het kader van de Wet op de lijkbezorging geoordeeld, dat het bedrijventerrein Trekkersveld een geschikte omgeving is voor een crematorium.

Het bedrijf Grocon b.v. heeft hiermee de vergunning compleet voor het oprichten van een technisch crematorium ( een verbrandingsinrichting).

In het hoger beroep( de bodemprocedure) zijn de bewoners en de bedrijven niet ontvankelijk verklaard  en zijn de gemeente Zeewolde en Slokker b.v. in hun bezwaren  in het ongelijk gesteld. Hun bezwaren werden ongegrond verklaard.

De uitspraak van de Raad van State is  zwaar omstreden , de ondernemers worden erin op voorhand monddood gemaakt.

Volgens het hoogste rechtsorgaan in Nederland zouden bijvoorbeeld  de bedrijven van Slokker in Huizen zijn gevestigd en niet op het bedrijventerrein Trekkersveld .

Daarbij zou de RvS niet vast kunnen stellen , dat het bedrijf ( in Huizen)hinder in haar bedrijfsvoering zou ondervinden van een crematorium.( in Zeewolde).

Voor de goede orde ; dit bedrijf kocht 4 jaar geleden 68000 m2 industrieterrein van de gemeente om er prefabwoningen te produceren en grenst met haar terrein aan  het crematorium! ( zie foto). Maar Slokker zou volgens de uitspraak geen belanghebbende zijn omdat in het uittreksel KvK Huizen als bezoekadres staat vermeld

Het wachten is nu op de uitspraak van de Raad van State inzake een breed-crematorium , een crematorium inclusief uitvaartcentrum .

Deze uitspraak wordt eind september/begin oktober verwacht.

Daarbij gaat het om het feit , of de vestiging van een breed crematorium in strijd is met het bestemmingsplan Trekkersveld.

29 augustus 2018 was een zwarte dag voor de ondernemers op het Trekkersveld !

Wordt vervolgt.

Sipke Veenstra

 

 

Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Voel je vrij om deze informatie te delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *