Langs de straat -deel 2 , de Baardmeesweg

voor hanindP1000120P1000119P1000124P1000122P1000123De Baardmeesweg wordt opgeknapt ! Vanaf 5 mei gaat aannemer KWS met deze klus beginnen. De foto’s die ik maakte zijn wel duidelijk.

De weg is al enkele jaren een grote kakiwalk en gevaarlijk voor weggebruikers.

De naast gelegen bomen hebben enorme schade aan het wegdek toegebracht. Die bomen zijn nu gekapt.Tonnen aan onderhoud zijn door de gemeente de afgelopen  jaren uitgegeven .  Diverse waarschuwingen en inspreeknotities( o.a. van mij) werden genegeerd en afgewimpeld! Bomen ? Schade ? Welnee! De bomen zijn nu eindelijk gekapt.

Het college ontkende de oorzaak , repareerde keer op keer voor te veel geld de scheuren en verstelde de gaten ! Externe adviesburo’s werden voor veel geld ingeschakeld. Er werden nog betonnen verbredingstroken aanbracht , maar het bleek allemaal zinloos , zoals ik had voorspeld. Weggegooid geld dus ! Hoeveel geld verprutst?

Op basis van de kosten van het herstel van de Winkelweg , (zelfde probleem ), bedragen de herstelkosten nu ca € 200.000,– per kilometer en in totaal ruim € 500.000,–voor deze weg  Dat is meer dan het dubbele van de reguliere onderhoudskosten ! In dit geval zal ook de fundering van de weg moeten worden aangepakt. Dat is een kostbare zaak, met name omdat de weg  teerhoudende  en(nu) vervuilde  bouwstoffen bevat.

Daarnaast moeten de wegen opnieuw  van “schouders” worden voorzien. De afhangende bermen zijn mede de oorzaak  van de ontstane schade aan het weglichaam. Slecht onderhoud dus. Interressant is de vraag; waar haalt de Gemeente Zeewolde  bermgrond vandaan . Dat moet net als bij de reconstructie van de Winkelweg waarschijnlijk worden gekocht.

De omgekeerde wereld; we rijden als gemeente ruim 350.000 m3 grond in een depot aan de Zeewolderweg voor een sluis , welke er wellicht niet komt en kopen voor een eigen werk 3 km verderop  15.000 m3 grond aan

Waarom? “omdat we geen grond hebben”

Behalve de Baardmeesweg kampen  o.a de Lepelaarweg, de Ooievaarsweg en Sterappelaan met het zelfde probleem

Reconstructie en herstel wordt een zeer kostbare zaak . De boom won in eerste instantie, maar nu betalen wij die schade uit onze eigen (gemeentelijke )portemonnee.

By de way; in de gemeente  Gemeente Dronten en Lelystad staan er geen bomen in de bermen van de polderwegen(nooit gestaan ook) en  is dat een kaal landschap ?

B&W namen niet eens de moeite om er te gaan kijken .

Kostbare bla bla verhalen kregen we te horen , maar duurzaam waren die allerminst.

Opnieuw wordt er door deze handelswijze ten minste 3 miljoen extra gemeenschapsgeld weggegooid.

Wordt vervolgd .

 

Share on linkedin
Linkedin
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Voel je vrij om deze informatie te delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *