Herrie in het Bergkwartier -deel3

LuchtfotoPolderwijk

Het geschil tussen bewoners van het Bergkwartier en de gemeente Zeewolde inzake het uitwerkingsplan Bergkwartier-hoog is 14 december middels een overeenkomst beslecht.

Een beroep tegen het uitwerkingsplan Bergkwartier-hoog bij de rechtbank Midden Nederland in Utrecht is 15 december daarom ingetrokken , evenals  een aantal andere bezwaren.

De betrokken partijen, tekenden daartoe een vaststellingsovereenkomst , waarbij de gemeente Zeewolde , dan wel het grondbedrijf , direct overgaat tot het herstellen van de leefomgeving, zoals dat met de kopers vanaf 2012  contractueel is overeengekomen.

Daartoe wordt de destijds overeengekomen hoogte en afstand tussen de beide woongebieden Bergkwartier-laag en Bergkwartier-hoog  zo veel als mogelijk hersteld en vloerpeilen van nog te bouwen woningen worden in de toekomst op een lager vloerpeil gebouwd.

Door deze maatregelen moet o.a.verkeersoverlast, inkijk  en aantasting van de woonomgeving tot een minimum worden beperkt.

De tussenliggende “groene wadi”wordt nog dit voorjaar 2017 ingericht  als groene zone, waarbij gebruikt zal worden gemaakt van relatief snel groeiende beplanting.

Ook zullen verschillende soorten bomen worden aangeplant , maar niet zeker is welke  soorten er wel en niet gedijen. “Water “is daarbij het probleem , waar had ik dat eerder gehoord ?

Indien dat nodig is , neemt de gemeente Zeewolde , in overleg met de bewoners , aanvullende maatregelen.

Om de gemaakte afspraken uit te kunnen voeren , moet een deel van het wegtrace van de Keutenberg worden verlaagd en ca 12 m1 worden omgelegd, zoals ik eerder berichte in deel 2.

Er is 5 december daadwerkelijk begin gemaakt met het omleggen van de riolering en de stadsverwarming volgt zo spoedig mogelijk.

De reconstructiewerkzaamheden aan de infrastructuur moeten  31 januari  2017 gereed zijn .

Er zijn ook een paar lichtpuntjes in de trieste affaire ; een 2-tal nieuwe bewoners van het Bergkwartier krijgt op deze manier hun tuin op het zuiden,  in plaats van op het oosten) en het gemeentelijke bouwterrein kan met minder grond  te worden opgehoogd. Het uitzicht naar de dijk veranderd daarbij niet.

Het geschil begon in mei 2016 en vanwege de koppigheid van 1 (ingehuurde) ambtenaar duurde het ruim 30 weken, om het in het voordeel van de bewoners ( en hun adviseurs)te kunnen beslechten.

Later meer ;

 

 

 

 

Share on linkedin
Linkedin
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Voel je vrij om deze informatie te delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *