Werk aan de sluis begonnen , maar de verkeersveiligheid ontbreekt er volledig.

Het werk aan de sluis is al een een maand gaande, maar verkeersvoorzieningen om het werkterrein veilig te kunnen bereiken ontbreken volledig.

We kunnen gerust vaststellen , dat het verkeer op de Zeewolderweg het zelf maar uit moet zoeken !

In -en uitrijdend bouwverkeer naar en van de sluis zorgt voor zeer onveilige verkeerssituaties , waar brokken van gaan komen.

Meer dan 5000 voertuigbewegingen zijn er per dag op deze lokatie , weliswaar net binnen de bebouwde kom , maar dat neemt niet weg , dat er verkeersmaatregelen moeten worden genomen die de veiligheid van de weggebruikers en het bouwverkeer garanderen.

De aanneemsom schreef ik u , is € 16.999.000,– excl.btw. Het beschikbare budget van de gemeente Zeewolde is € 17.000.000,– .

Als mocht blijken, dat er binnen deze gemeente iemand  is die durft te stellen dat er geen budget is gerekend  voor deze verkeersvoorzieningen en het huidige budget dat niet toelaat , dan hebben we een probleem.

Ik was namelijk niet van plan om hier te verongelukken  op dit inmiddels zeer gevaarlijke punt.

En het interesseert me ook niet wie de wegbeheerder hier is. Wat wel van belang is, is het feit dat de opdrachtgever , de gemeente Zeeolde ,  zijn huiswerk (lees veiligheid)wederom niet voor elkaar heeft !

Vandaag 18 september nam ik er deze foto :

Ten minste 10 lange opleggers met damwanden moeten achteruit het werkterrein op, waardoor het verkeer op de dijk plotseling moet stoppen. Zonder enige voorwaarschuwing.

De automobilist  moet dat zelf maar begrijpen . Er is werkelijk niemand die dat regelt.

Verkeersregelaars staan er wel 50 meter verder op om kruisend werkverkeer van een andere bouwstroom te regelen. Dat maakt het nog gevaarlijker .

Sipke Veenstra

Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Voel je vrij om deze informatie te delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *