Gemeente Zeewolde wil € 200.000,- van huurbemiddelaar .

 

Het was een giftige week voor Zeewolde en de Bosruiterweg.

Eerst de razzia , opnieuw een rechtszaak bij de Raad van State in Den Haag en vandaag  4 december een rechtszaak in Utrecht tegen een huurbemiddelaar uit Biddinghuizen.

De Gemeente Zeewolde legde de huurbemiddelaar 8 dwangsommen van € 25.000,– op vanwege bemiddeling bij de verhuur van recreatiewoningen aan o.a arbeidsmigranten.

De bemiddelaar spande een kort geding aan om die dwangsommen van tafel te krijgen.

De rechter oordeelde nu, dat de gemeente  de dwangsom van € 200.000,- mag opeisen.

De huurbemiddelaar is geen eigenaar van de recreatiewoningen en heeft 6 weken de gelegenheid om bij de Raad van State in hoger beroep te gaan.

Het geschil vloeit voort uit de inmiddels beruchte vrijstellingsoverkomst tussen de gemeente Zeewolde en de ”pandjesbaas” waarin 20 woningen met een merkteken vrijgesteld werden van controle . Ons Zeewolde.nl schreef er eerder over.

De gemeente Zeewolde handhaaft in 2019 agressief op het Horsterwold , maar alleen daar.

Controles op andere locaties en het ‘Polenhotel” gebeuren niet of de situatie wordt er gedoogd.

Bij het ‘Polenhotel”is inmiddels ook sprake van permanente bewoning door tenminste 787 arbeidsmigranten . Dat is in strijd met de verleende vergunningen en het bestemmingsplan.

Ambtenaren weigeren er te controleren en een transparante administratie ontbreekt.

Het college van B&W wil nu ook haar medewerking verlenen aan de komst van een klein “Polenhotel “aan de Marsweg in Zeewolde .

Tussen 2011 (komst polenhotel)en 2018 is het aantal inschrijvingen in het BRP(-Basisregistratie Personen- van mensen met een westerse migratie- achtergrond met 1596 personen toegenomen. ( Langer dan 4 maanden in Zeewolde).

Dat is een toename van gemiddeld 230 personen per jaar .

Tussen 2011 en 2018 is het aantal inschrijvingen van mensen met een Nederlandse migratie-achtergrond  , ondanks alle nieuwbouw, met 295 personen afgenomen.

Dat is een vertreksaldo van gemiddeld 42 personen per jaar met de Nederlandse nationaliteit . Sinds 2013 vertrokken er 394 mensen met een Nederlandse migratie achtergrond.

Bron:  CBS -Centraal Bureau voor de Statistiek.

Wordt vervolgd.

Redactie Ons Zeewolde.

Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Voel je vrij om deze informatie te delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *