2017 en de toespraken

Een nieuwjaar begint vaak met goede voornemens , nieuwjaarsrecepties , toespraken en veel beloftes .

Gemiddeld zijn die toespraken te lang concludeerde mevrouw Bouwmeester.

De nieuwjaarstoespraak van burgemeester Gorter -bron; BlikopZeewolde-bevat een aantal uitspraken , die aanleiding geven voor kritische kanttekeningen.

ik citeer. -Media-watching en het recht praten wat krom is weergegeven is een veel tijd vragende nieuwe taak voor alle gemeentes.-einde citaat . Ik zou willen zeggen , dat meer en meer bewoners en bedrijven zich moeten inspannen om recht te krijgen , wat de lokale overheid krom heeft gemaakt.En dat vervolgens recht probeert te praten.

ik citeer-De opkomsttijden van de vrijwillige brandweer enz. Veel bewoners en bedrijven hebben adequate brandveiligheidsmaatregelen genomen. -einde citaat.

De burgemeester maakt melding van een aantrekkende economie ; citaat- er wordt meer gebouwd , wethouder Wim van der Es kan terugzien op een succesvol jaar qua woningbouw .In plaats van de geplande 80 werden er 112 woningen gerealiseerd(meer dan  het dubbele van 2015)-einde citaat.

De werkelijkheid is echter wel heel even anders. Ik telde , net als vorig  jaar , de nieuwe voordeuren van de woningen die in 2016 zijn opgeleverd  ; een schamele 31 stuks in plaats van 112 volgens de toespraak . (40 in 2015). In 2016 hadden dat er ook wel meer kunnen zijn, maar daar was geen grond voor , weet u het nog ?

Ik moet aantal van 31 stuks nieuwe voordeuren/woningen bijstellen met de nieuwe uitbreiding van de Sphinx . Is dat 1 stuks of tellen de appartementen , ca 35-40 individueel mee in de gemeentelijke telling ? U mag het zeggen.

Voor 2017 150 stuks ? Laten we eerst die 112 maar(af) bouwen en opleveren en ondertussen als gemeente eens goed kijken of alle uitwerkingsplannen en vergunningen   er zijn en of ze in orde zijn.

citaat-De aantrekkende economie zorgde voor de verkoop van 4 ha bedrijventerrein enz.-einde citaat.

Waarvan 1,9 ha op het Trekkersveld 1 met 0,5 ha in optie , de zgn. Zeewolderhoek.

In 1996 maakte ik het terrein bouwrijp . 20 jaar duurde vervolgens de verkoop van de grond. En nu , nadat de voorwaarden door de gemeente zijn aangepast , is er een koper. Ik moet denken aan alle tijd en geld, die eerdere potentiele ondernemers verspild hebben aan dit terrein. Zij werden allemaal gewogen en te licht bevonden.

Over de werkgelegenheid in Zeewolde las ik niets in de toespraak , maar dat komt vermoedelijk omdat deze opnieuw en in tegenstelling tot de meeste andere Flevolandse plaatsen , met  1,3 % , 141 banen , is gedaald.bron; Provincie Flevoland.

Die situatie ontstaat alleen , als de export (van werk) , groter is dan de import .

De gemeente Zeewolde is namelijk zelf een hele grote netto -exporteur van werk .

 

 

 

Share on linkedin
Linkedin
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Voel je vrij om deze informatie te delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *